صندوق فروشگاهی و مزایای آن به نقل از سایت سازمان امور مالیاتی

صندوق های فروش و مزايای آن

صندوق فروشگاهي براي اولين بار توسط جيمز ريتتي در سال 1879 پس از جنگ‌هاي داخلي آمريکا اختراع شد. ثبت هاي مالي اوليه کاملاً مکانيکي بودند و قبض رسيد ارائه نمي‌کردند. کارمند مجبور بود تا درهربار انتقال وجه به صندوق پول شمار مبلغ فروش را در آن ثبت نمايد، و زماني که کليد را بطور کامل در آن قرار مي‌داد، کشو باز شده و زنگ مي‌زد، و به مدير خبر مي‌داد که فروش در حال انجام است. آن ماشينهاي اصلي چيزي جز ماشينهاي ساده محاسباتي نبودند. اما کم کم با آشکار شدن مظاهر توسعه يافتگي در برخي کشورها و اهميت يافتن مقولاتي از جمله مشتري مداري ، احترام به حقوق شهروندان و شفافيت مبادلات اقتصادي در اين کشورها ، موضوع ارايه صورتحساب يا فاکتور به خريدار مورد توجه قرار گرفت و صندوق هاي فروش در کنار کارکردهاي قبلي ، کارکرد صدور صورتحساب يا فاکتور را نيز پيدا کردند. ضمن اينکه با تحقق اين امر ، نظام هاي مالياتي نيز با تکيه بر اين کارکرد مي توانستند نسبت به وصول ماليات دقيق از صاحبان درآمد و مصرف کنندگان کالا و خدمات نيز اقدام نمايند. صندوق فروشگاهي مجموعه اي از سخت افزار و نرم افزاري است که نوع پيشرفته آن رايانه اي کامل با يک مانيتور کوچک که از ديد مشتري فقط يک فيش با جزئيات خريد را صادر مي کند و از ديد کارفرما ،اعمال کنترل و حسابداري مکانيزه را نيز انجام مي دهد . ساده ترين نوع آن که در ميوه فروشي ها نيز ديده مي شود فقط يک ترازوي رقمي است که با وارد کردن قيمت ، مبلغ کل را محاسبه کرده و يک فيش مي دهد .جزئيات خريد نيز در اين فيش ذکر مي شود .

از مهمترين مزاياي صندوق هاي فروش مي توان به موارد زير اشاره نمود : امکان اختصاص هر کالا به کد گروه خاص و تغيير آن در هر زمان ،امکان کنترل باز و بسته شدن کشوي پول و پيغام روي نمايشگر مشتري و امکان کنترل نرم افزاري صفحه کليد قابل برنامه ريزي ، امکان صدور فاکتور از طريق استفاده از بارکد خوان ، صفحه کليد و يا انتخاب کد ، امکان جستجوي سريع کليه فاکتورهاي قبلي از طريق تاريخ و يا شماره فاکتور ، امکان صدور اعلاميه قيمت براي يک يا گروهي از کالاها ، استخراج گزارش فروش کالا به تفکيک بازه هاي زماني ، امکان قرار گرفتن صندوق هاي متعدد در هر مرکز فروش ، کنترل تفکيکي و متمرکز صندوق ها از طريق دسترسي هاي سرپرست ، استخراج گزارشات کنترل صندوق ، استخراج گزارش فروش واقعي روزانه به تفکيک فروش ناخالص و تخفيف ، استخراج گزارش کم فروش ترين و پر فروش ترين کالا به تفکيک پارامترهاي مختلف ، صرفه جويي در هزينه و زمان ، نگهداري سوابق ميزان فروش کالاها و خدمات ، اشراف کامل بر نقدينگي صندوق به تفکيک اقلام مختلف .

با توجه به مزيت هاي ذکر شده و به منظور شفافيت مبادلات اقتصادي در برنامه پنجم توسعه جمهوري اسلامي ايران به وزارت صنعت معدن و تجارت ، سازمان امور مالياتي کشور و شوراي اصناف ماموريت داده شده که نسبت به آماده ساختن زيرساخت ها و اجرايي کردن نصب و راه اندازي صندوق هاي فروش در فروشگاهها اقدام نمايند بر همين اساس تا کنون در دو نوبت بيست گروه از صاحبين مشاغل مکلف به نصب و راه اندازي سامانه هاي فروشگاهي شدند که البته هزينه نصب و راه اندازي به شرط اعلام به واحد مالياتي مربوط از درآمد مشمول ماليات همان سال صاحب فروشگاه کسر مي شود .

83 پاسخ

دیدگاه ها غیر فعال است.